CARASSIA Rosé Brut

Múlt hétvégén spontán módon, egy osztálytalálkozó keretében sikerült majdnem teljes lefedettséget szereznem Kárásztelek új csillagáról, a CARASSIA pincészetről. A nemzetközi fajtákkal dolgozó pezsgőpincészet kiegyensúlyozott minőséggel rendelkezik és árazása alapján mindenképpen próbálgatni érdemes. Mindegyik pezsgőjük hagyományosan palackban erjesztve készül.

Sajnos a szortiment többi tagjával csak futólagos ismeretséget köttettem és igazán időt a Rosé pezsgővel tudtam tölteni, ezért a beszámolóm is a rozéra koncentrál most. Amellett, hogy a legkedvezőbb árazású ez a palack (megfeledkezve a habzóborról), egyediségben talán ez mutat a legtöbbet számomra – annak ellenére, hogy a “tipikus” kárásztelki pezsgőt, illetve termőhelyi adottságokat nem ismerem.

Illatában túlérett gyümölcsösség, aszalt eper és ribizlidzsem, ami kenyérbeles aromákkal egészül ki. Jót tesz neki a levegőzés, az első erős felhabzás szépen csendesedik – de nem üresedik ki a pohár végére. A korty közepesen telt, van beltartalom, némi kövesség a lecsengésben is megjelenik. Idővel az autolízises jegyek is teret nyernek, kenyérhéjas és mandulás lecsengéssel búcsúzik. Semmi extra, mégis minden a helyén van, arányos marad végig. Jó savakra építkezik, nem nehezedik el és inkább szikár, mint krémes a dzsúzosabba forduló piros bogyós gyümölcsösség ellenére is. Szerettem: 6p

This entry was posted in habzóbor, nemzetközi, rosé. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.