Alap champagne a köbön: Piper Heidsieck Brut

Hol is kezdhetném? Pipert poharaznak a DropShop-ban! A légitámadásokat felidéző napok (RB er-réjsz) sokak dobhártyáját terhelhette meg, így sikerült meggyőzni a kis családom és feleségem baráti körét, hogy pihentessük a hétvégében elfáradt idegrendszerünket egy hangulatos borozóban. (Az idilli képhez képest a valóságot jobban fedi, hogy a versenynap záróeseményeinek idején szélvihart tört ki, lógott az eső lába és célszerű volt meghúzódni valahol:) )

Folytatom ott, hogy ennek a nedűnek a felét a kislányom kiöntötte, mert belekapaszkodott a pohárba… (gondoltam magamban miééért nem a muscadet-t öntötte ki, amit még mellette kóstoltam, de sebaj, a másik felét azért elnyammogtuk)

Burgundi kehelyben kapom az aranyszínű nedűt. A kevesebb felhabzást betudom annak, hogy a palack félig volt. Rendkívül borszerű champagne. Egyből a másik nevet viselő ház jut eszembe (Charles Heidsieck) és az ő alap cuvée-jük. Komplex illata belakja a poharat. Gyümölcsök egyvelege friss és aszalt módon, de sokkal érdekesebb, hogy az alapvető fehér és nyári-őszi gyümölcsök mellett, trópusiakat is villant. A klasszikus briós és vajas kenyér elengedhetetlen illata és íze árnyalja, súlyt ad az egész kortynak. Míg a másik Heidsieck talán hosszabb és ásványosabb – ez légiesebb és csak így egyszerűen: finomabb. Könnyebb inni, annak ellenére, hogy részleteiben a Charles egy hajszálnyival talán többet tudott – persze szigorúan az emlékeimre hagyatkozom most. A Piper üdesége és a rétegek között (épp felett?) megjelenő virágossága egyszerűen varázslatos. Remek champagne és a híres Marylin Monroe  reggeli italát nem vetném meg én sem a sonkás-szendvics mellé! 8p

This entry was posted in fehér prémium, habzóbor, nemzetközi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.