Piciny csalódás: Heimann Fuxli 2016

Tavaszi boros vágyaimat tünetileg kezelve vadfehérekkel és kadarkákkal, még szívesen fogyasztom – az általam is nagyra becsült – szekszárdi összefogás egyik leglátványosabb és legkézzelfoghatóbb eredményét, a fuxli-sorokat – főleg ha kadarkából készülnek!

Heimannék esetében általánosan kijelenthető, hogy boraik a minőségi elvárásoknak szinte minden esetben meg szoktak felelni annak ellenére, hogy megítélésem szerint a pincészetnél jelenleg is változó stílus mostanában nem igazán az én ízlésemnek megfelelően alakul. 80% kadarka, 10% kékfrankos és 10% merlot siller alapanyagnak szüretelve. Fejtörést épp nem okozott ez a bor, de mindenesetre meglepődtem. Rosén túl, de vörösön innen járunk, mindezt egy rizlingekre hajazó brutál savassággal körítve. Túlontúl sok sav, kevéske gyümölcs, mindezt trópusi gyümölcsös illatokkal, gyerekrágóval és gyógyszerességgel megfejelve – teljes káosz. Le kell szögezzem, a bor megítélésem szerint nem hibás, de a korty zilált, illatával ellentétben pirosbarackos jegyekkel köszön el gyorsan és élcesen.  Nem esik jól, egyenesen nehéz fogyasztani.

A sok egymásnak ellentmondó illat és ízjegy eredetét érdekes lenne kinyomozni a borrá válás útjánál, mert jelen formájában inkább fröccsként tudom elképzelni. 3p

Advertisements
This entry was posted in rosé. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s