Tokaj Nobilis Barakonyi Hárs 2015

nobilis_hars_barakonyi_2015_nn

Mit is mondhatnék? Szégyenszemre az első kóstolt Nobilis borom, eddig valahogy mindig kikerültük egymást. Ennek ellenére belecsaptam a lecsóba és a legjobb hírnek örvendő hárssal kezdtem az ismerkedést.

Színe a fiatal évjáratú boroknak kevésbé élénk, inkább szőlőlére, halovány almabél árnyalataira hasonlít. Körte és frissen főzött almakompót az illatban virágokkal, székfűvel, változatos gyógynövényekkel és ásványokkal. Demeter Zoli 2015-ös dűlős furmintjait juttatja eszembe kicsit éretlennek tűnő, friss, szőlős illatával.

Ízében alacsonyabb savérzet, harapható ásványosság. Kevés gyümölcs mellett inkább az illat fűszerei törnek elő, rozmaringos és hűvös-sós frissítő lecsengéssel zárul. Kívántatja a következő kortyot, de mégsem hat feszesnek, inkább lassabb és elegánsan határozottan tölti ki a korty adta lehetőségeit. Bőven ráférne egy kis palackbuké, még csak nagyon sejtelmesnek hat.

Összességében rendkívül tiszta ízvilágú, egyedi stílusú és tetszetős bor, amelyből én személy szerint egy kis fókuszt hiányolok. Első nekifutásra nem rossz és bizonyára lesz még nálam folytatása Bárdos Sarolta borainak! 6p

Advertisements
This entry was posted in fehér. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s