Petit Villebois Sauvignon Blanc 2015

villebois_petit_villebois_sauvig1

A nyári édestelen bodzalevem. Így szoktam erre a borra gondolni, mint egyik legjobb üdítőital a nyárra minden évben. Bontás után reduktívan fülledt illatokkal indul. Gyufásan foszforos, vágott füves és kevésbé bodzavirágos. Már az illata is kuszább, mint emlékezetemben él, de sajnos a korty is ezt a benyomást kelti. Recésebb, kevésbé sima savasság jellemzi citromos ízzel. Csontszáraz, de rövid lecsengéssel bír, ami füvességet és egy kevés spárát idéz fel, maradandó élmény nélkül.

Ez a nagy sikerű loire-völgyi “tájbor” kategóriájú sauvingon blanc, ami minden évben best buy szokott lenni, idén biztos nem lesz az… 3/4p

Advertisements
This entry was posted in fehér, nemzetközi. Bookmark the permalink.

2 Responses to Petit Villebois Sauvignon Blanc 2015

  1. Szten says:

    De sajnálom… pedig a 2013-as egy nagy kedvenc volt, és a 2014-es sem volt rossz. Mondjuk az elmúlt 3 évből akkor ezek szerint szigorúan monoton romlanak ezek a borok: a ’14-es már kevésbé tetszett, mint a nagyszerű ’13-as. Konkrétan a ’13-as már-már pincészeten belüli konkurens lehetett a sima (tehát nem Petit) Villabois-nak – én ugyanis szoktam szondázni a sima Villabois-okat is, és abban az évben közel voltak egymáshoz nagyon.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s