2015 emlékezetes borai

DSC_0995

A 2015. év vége felé haladva, összeállítottam egy olyan 15 borból álló listát, melynek tagjai valamilyen szempontból számomra idén meghatározóak voltak. Fel lehetne tenni a kérdést, hogy miért pont ezek(?), sőt akár az árak szempontjaiból is lehetne vizsgálódni. A felsorolt tételek a bekerülési összegüket tekintve nem minden esetben best buy borok, de kategóriájukban mindenképp valami pluszt, egy kicsi finesszel többet nyújtotottak versenytársaiknál. Ugyan a karácsonyi örömborok még idén megörökítésre kerülnek, mégis fogadjátok szeretettel 2015 emlékezetes borainak listáját, minden további magyarázat nélkül!

Remarkable wines of 2015:

Heading towards to the end of the year of 2015, I compiled a list of 15 wines which were were decisive for me in some way this year. It could be a question as why they are exactly(?), and even to aspects of prices could be investigated. These listed wines are not always best buy wines but they carried something extra, a little more finesse despite the competitors in the same league. I am going to post about the Christmas joy wines in this year but in the meanwhile take my list of memorable wines of 2015, without any further explanation! With love

Fehér (és pezsgő)/Whites and (sparkling)

Petit Villebois Sauvignon Blanc 2014

Kreinbacher Hárslevelű 2013

Kreinbacher Brut Nature

Matua Sauvignon Blanc 2014

Kaló Imre Rizlingszilváni 2009

Vörös/Reds

Domaine des Croix Beaune Les Cents Vignes 2010

Pannonhalmi Hemina 2014

Hegyi-Kaló Örökségül 2009

Kaló Imre Merlot 2008

Gróf Buttler Phantom 2011

Édes/Sweets

Gróf Degenfeld Andante 2011

Szepsy Szamorodni 2009

Disznókő Kapi 6 puttonyos Aszú 2005

Disznókő 1413 Szamorodni 2012

Demeter Zoltán Édes birtokbor 2013

Advertisements
This entry was posted in best buy, fehér, fehér prémium, habzóbor, nemzetközi, TOP10, vörös, vörös prémium. Bookmark the permalink.

2 Responses to 2015 emlékezetes borai

  1. valopapa says:

    A ’13-as Kreinbacher Hárs abszolút favorit az éven nekem is (meg a pezsgői is). Normális palackos Kaló bort még nem ittam, de ennyi pénzért nem is próbálkozok többet. Heimannék ’13-as birtokborát mindenkinek ajánlom, bárhol megállja a helyét!

    Like

  2. A Kreinbacher Hársból körülbelül 2-3 napja nyitottunk egy palackkal és úgy tűnt, hogy mostanra már kezdett az élénkségéből veszíteni, de továbbra is szép élmény volt. Heimann 2009-es birtokbora évekkel ezelőtt egy nagy adu-ászom volt, pár hete bontottam fel egy félretett palackom és pechemre dugós volt. A 11-es és 12-es is jó volt, bár nem olyan kiemelkedő, mint a 9-es. A 13-ashoz még nem volt szerencsém, azt hiszem rápróbálok, köszönöm az ajánlást!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s