Deumayen Trez Malbec reserva 2007

192626

Reserva Malbec Mendoza tartományból, 8 évesen felpukkantva. A Bordeaux Satellites és legfőképp Cahors borrégióból eredztethető Malbec fajta a hazájában ‘Cot’ vagy ‘Cot noir’ névre is hallgat. Az Argentínában meghonosított és vezető fajtává váló borszőlő-típus, az Andok alacsonyabb fekvésű területein testesebb, intenzív, nagy-testű borokat ad, de képes elegánsabb vonalvezetésű borok alapanyagául szolgálni, ha a tengerszint feletti magasság eléri azt a határt, hogy a száraz mediterrán klíma háttérbe szoruljon. Ez a bor, inkább az első csoportba tartozik, 14 hónapos hordós és további egy éves palackérleléssel, mielőtt piacra került. Ez a bor is az alacsonyabb területekhez tartozik ugyan, de így is 1100 méter magasság termelték (Mo. legmagasabban fekvő bortermő területe a Nagy-Eged hegy, egri borrégió, 535m).

Színe fekete, rózsaszínbe hajló széllel, amely alapján még fiatal is lehetne. Illatában masszív csokoládé, szeder és kevés eper, rengeteg fűszer úgy mint, fahéj, szegfűszeg, ánizs és virágok rózsa és ibolya. Illata nagyon szép összetettséget mutat. Ízében közepestől nagyobb komolyabb test, harapható gyümölcsök, mindennel amit illatában mutatott. Enyhén tapadós tannin, nehezebben tisztul le az ínyről. A savak már megfogyatkoztak valamennyire, de még tartják a bort. Ez a savhiány, amely a fajta sajátja is mondhatni, a kortyot nem teszi túl hosszúvá, viszonylag gyors lefutással robog tovább. Lecsengésében ásványos, paprikás ízzel zárul. Szép harmonikus bor, a hossza és a tanninok minősége lehetne több és jobb, de így is 6- (91) pontszámot, mindenképp megérdemel.

Reserva Malbec from Mendoza, Argentina. This spieces is originated from Cahors, France, (Bordeaux Satellites) where also named Cot or Cot Noir. Malbec gained space in Argentina and at the foot of the Andes it gives full-bodied, intense wines, but it is also able to give more elegant wines from higher altitudes, making the Mediterranean climate placed in the background. This wine is rather belongs to the first group, with 14 month oak aging and a further one year bottle aging. Still grown at the foots of Andes, but already above 1100 metres!

Black color with pink rim, which could show a young wine. In the nose heavy chocolate, mulberry, a little strawberry, plenty of spices like clove, anise and flowers like rose and violet. In the nose very good complexity there is. In the palate medium plus body, ripen fruits, with every aromas like in the nose. Sticky tannins a bit with more than the needed quantity. Lower acidity, but still keeps the wine dynamic. Medium fast finishing and length. At the finishing paprika and mineral flavors arises. Harmonic and nice wine, the tannins could have better quality, bit still a 6p-(91) wine.

Advertisements
This entry was posted in nemzetközi, vörös, vörös prémium. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s