Kreinbacher Brut Nature

kreinbacher_pezsgo_brut_nature_n

Zseniális pezsgő Somlóról! Végre a hagyományos eljárású pezsgőkészítés kezd igazán gyökeret verni Magyarországon, saját fajtával (100% furmint), saját stílussal, ízvilággal és kiteljesedett összképpel. Remek somlói karakter, almás-vajas illattal, brióssal. Ízében ez a jól érett, de nem túlérett gyümölcsösség folytatja, kerek ízzel, finom habzással, hosszú-hosszú minerális lecsengéssel, amiben egy adag kesernye is rejtőzik. Rendkívüli frissítő ízek, jó szerkezetű savakra alapozva. A szerkezet sokkal szebb, mint a komplexitás mértéke. Izmos és szikár pezsgőbor egyszerre, de nem ünnepi az élmény, amelyet sugároz, inkább felszabadító érzés tölti el az embert. A sok jó után az egyetlen hibaként felróható a kicsit csiszolatlanabb buborék, amely nem túl apró és szúrósabb formájú. Ezzel szemben a buborék “elolvadása” viszont krémes és finom. Örömteli pezsgő hazánkból, mindenkinek bátran ajánlom a nagy Champagne-i pezsgők mellett! Erős 5p. A pezsgők között best buy!

Ingenious sparkling wine from Somló! At least the tradicional sparkling wine making has started to get rooted in Hungary with an autochton spieces: called furmint. It has its own style, aromatic-style and a bright, well-overthought theory stands behind of it. Great in the nose with the characteristics of the Somló terroir, with the salty and flinty scents. Also a lot of ripen apple and autolytic notes of butter and brioche comes out with a long lasting mineral finishing. At the end this little stony bitterness is making the gulp complete. Fresh tastes with good acid structure. To tell the truth the texture is much better than the level of the complexity. Muscular and lean at the same and more like a releasing feeling i had than a festive mood. Next to all the good things, the only fault is the structure of the bubbles which are a little bit more sticky than it should be. But the bubble spreading/melting is creamy and fine. Happy and definite at the same time, and i can offer it courageously to challenge the great champagnes! Strong 5 points, best buy.

Advertisements
This entry was posted in best buy, habzóbor. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kreinbacher Brut Nature

 1. Szten00 says:

  Én a részemről a Prestige Brut-ra lennék igencsak kíváncsi – a nyerspezsgőkkel szemben némi ellenérzésem van. Látom, a szortimentből a Brut nature meg a Brut classic már megvolt, esetleg kóstoltad a Prestige-t is?

  Like

  • Kedves Szten00!
   Éppen ma fogom kibontani, úgyhogy a hétvégén megírom a tapasztaltakat!:) Egyébként engem is hasonló okok vezéreltek a vásárláskor, bár a nyerspezsgők is ízlenek, de azért a megfelelő dosage-al teljes a kép szerintem is egy pezsgőnél.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s