Hegyi-Kaló Cseresznyeérés 2013

hk-me13_0

Hegyi Ádám és Hegyi-Kaló Júlia egyik legújabb forgalmi tétele, amely 100%-ban az egri nemesítésű Medina fajtából készült. Málnás szamócás illatát vaníliás és dióbeles hordójegyek színesítik. Színe e mellett könnyed piros, ezek alapján még kadarkának is elhinném. A korty húsos, rágható és friss, az élénk savaknak köszönhetően nagyon jól iható. Ízében egy málnalekváros szedres világot mutat, nagyon izgalmas, kerek, kitölti az egész szájüreget. 3 napos héjon áztatás eredménye ez a bor, mondhatjuk egy testes sillernek is. Mindazonáltal a komolyabb ásványosság és beltartalom egy egészen vörösboros jelleget kölcsönöz az összképnek. A lecsengésében a mineralitás az uralkodó, amelyet a Szomolyán fellelhető riolittufás altalaj kölcsönöz. Paprikás halételek remek kísérője! 5p

The newest on the market from the vinery of Hegyi-Kaló which was made of Medina spieces. Medina is crossed in Eger, and belonging to the vine region of Eger. In the nose raspberries comes out which is accompanied with vanilla and walnut notes of the barrel. Light red in the glass, so with these experiences i could believe it is a kadarka wine. The gulp is fleshy, exciting and rounded, fulfilling the whole mouth. It was macerated for 3 days, so it is more than a rosé it is more like a red wine. In the finishing fine vulcanic minerality appears which is the soil of Szomolya where this wine was grown. Consume it next to paprika fish dishes! 5p

Advertisements
This entry was posted in vörös. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s